Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Производители на мартеници представят таланта си в традиционния базар в Добрич

Традиционният базар, посветен на Баба Марта, ще се проведе в Добрич, съобщават от Общината. Той ще започне на 8 февруари и ще продължи до 3 март включително. Допустимият стоков асортимент са мартеници, картички и знамена.

Желаещите да участват трябва да подадат заявление по образец за издаване на разрешение - на  първо работно място „Икономическо развитие“ в Центъра за услуги и информация на Община град Добрич. Документи ще се приемат от 18 до 22 януари. Заявлението се подава лично или от упълномощено лице, което представя пълномощно изрично за тази цел, с нотариална заверка на подписа.

Местата на базара ще са разположени на площад „Свобода“, по бул. „25 септември - пешеходна зона, на ул. „Христо Ботев” и на площад „Старият орех”. Търговската дейност ще се осъществява по схема за разполагане, утвърдена от главния архитект върху места, всяко с площ 1.5 кв. м.

За района на пл. „Свобода” и бул. „25 септември” ще има еднотипни нестационарни съоръжения за търговия на открито с унифициран дизайн, утвърден от главния архитект.

Местата по схемата на базара ще се разпределят чрез теглене на жребий на 27 януари (сряда) от 10 часа в голямата заседателна зала на Община град Добрич на база подадени заявления за участие.

Участниците и посетителите на базар „Мартеници 2021” следва да спазват стриктно въведените противоепидемичните мерки от Министерството на здравеопазването.

c