Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Изградиха рампа към жилището на прикован в количка мъж от Добрич

Рампа, благодарение на която Калин Иванов ще може да излиза с инвалидната си количка от дома си, е изградена от Община Добрич. За Про Нюз Добрич Иванов, който живее в общинско жилище, сподели, че новата придобивка е поставена малко преди Нова година. По думите му в момента тя стои във въздуха, предстоят довършителни работи. За да се запознае с тях мястото в първите дни на 2021 година е посетено от зам.-кмета на Добрич Пенчо Керванов.

Както медията ни информира, Калин Иванов живее със семейството си в резервно общинско жилище от ноември 2019 година. Настанен е там след като съдия-изпълнител продава неговия дом. През юни м. г. мъжът отправи апел за набиране на средства за изграждане на рампа, за което бяха необходими 3 150 лева. Поради липсата й той беше излизал извън апартамента само веднъж за осем месеца.

Припомняме, че през 2019 година банка продаде ипотекираното жилище на семейството, тъй като то не можеше да обслужва кредитите си. До тежкото финансово положение се стига след като през 2010 година Калин Иванов катастрофира и получава травма на гръбначния стълб. С помощта на приятели и на семейството си и след тримесечна кома и 12-часова операция в „Пирогов” успява да надвие смъртта. Но остава парализиран от кръста надолу. Следват много високи месечни разходи – за лечението му, за съществуването на семейството и обслужването на ипотечния кредит. Издържат до 2013 година, когато вече нямат възможност да обслужват кредитите си и банката през 2014-а ги осъжда. На 27 март 2019 година домът им е изнесен на публична продан и продаден.

През април същата година Калин Иванов, който е баща на три дъщери, започва да изгражда нов дом – към два гаража, които притежава, прави коридорче, кухня и баня. Мъжът сподели, че през м. г. не е правено нищо по строежа. 

c