Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Тихо се сипе първият сняг за 2021 г. в Добрич

На 9 януари и Добрич осъмна в бяло, след като в ранните часове на деня дъждът премина в сняг. Температурата в града се колебае около 0° и 1° С. В района на Северното Черноморие валежите са от дъжд, а във вътрешността - временно от сняг, съобщиха от Областно пътно управление. През деня се очаква температурите в региона да са положителни, а снеговалежът да преминава в дъжд.

По данни на АПИ, към 6:30 ч. тази сутрин, температурите са страната бяха в интервала от - 4°С до +13 °С. Времето над голямата част от страната е предимно облачно. Слаб до умерен вятър духа почти навсякъде.

Дъжд вали в областите: Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково, Шумен и Ямбол, както и в районите на Гълъбец, Пирдоп, Елин Пелин, Нови хан, Самоков и Костенец /в област София/.

Валежи от сняг има в областите: В. Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен, както и в района на проход „Шипка“, също така в районите на Владая, проход Витиня, Драгоман, Петрохан, Гинци, Скравена, Враждебна, Обеля, Костинброд, Западна дъга, Банкя, Северна
скоростна тангента, АМ Тракия, АМ Струма, АМ Хемус, Бистрица, Бучин проход, Рибката, Сливница, Вакарел, Слатина, Своге и Боровец /в област София/.

За 9 януари 2021 г. - жълт код за значителни валежи от дъжд в 4 области в Югоизточна България и за валежи от сняг в 9 области в Северна България / НИМХ

ОТ УТРЕ: Поледици в Добруджа, сняг и навявания в Северна България

Пътните настилки са предимно мокри или заснежени и обработени, проходими при зимни условия. Няма райони с ограничена видимост поради мъгла.

снимки - кадри от Добрич, 9 януари 2021 г.

c