Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Стопанин от Добрич издирва избягало куче порода Тоса ину, предлага възнаграждение

Куче от породата Тоса ину издирва стопанинът му Тодор Николов. Животното е мъжко и отговаря на името Катори. Изчезнало е на 7 януари между 16 и 17 ч. Последно е видяно около бензиностанция „Лукойл“ до училище „Христо Ботев“.

На 8 януари в 1:40 след полунощ момче звъннало на обявените от собственика телефони и казало, че е видяло кучето да бяга по бул. „Добруджа“, по посока КАТ, но не е сигурен дали е било същото куче. Тогава семейството го е търсило до 4 часа сутринта, но не е открито.

Катори има бяла окраска по краката и гърдите. Собственикът му Тодор Николов обяви, че предлагат възнаграждение. Всеки, който има информация, може да позвъни на телефоните: 0882412110, 0887033363

Тоса ину  или само Тоса е японска порода кучета. „Тоса“ е породата, а „ину“ означава „куче“ на японски. Името на породата идва от префектура Тоса, откъдето произхождат тези кучета. В Япония тази порода е едно от националните японски съкровища. Тоса е символ на предаността, незабравата и приятелството.

Тоса ину е сравнително голямо куче. Височината в холката за мъжките е в диапазона 61 – 82 см, а за женските – 55 – 80 см. Масата варира между 37 и 90 кг. Тези кучета има набито телосложение. Това куче е много гордо, предано, силно и покровителствено куче, което го прави отличен пазач. Породата е самоуверена и има силна воля, което понякога създава трудности в дресировката.

c