Балчик Водещи новини - дясно Здраве Общество

Лек спад на пациентите с COVID-19 отчита болницата в Балчик

снимка: ТАСС

Лек спад на пациентите с коронавирус, които се лекуват в Многопрофилната болница за активно лечение в Балчик, отчитат от лечебното заведение, съобщи за Про Нюз Добрич управителят му д-р Пламен Димитров. Днес болните с COVID-19 са 12 при капацитет 18. До преди празниците те са били по 17-18 души.

По думите на д-р Димитров прави впечатление, че сега пациентите изкарват инфекцията по-леко. Не е било така в края на ноември, когато е разкрито Ковид-отделението и през почти целия декември – до Коледа. Тогава болните са били в изключително тежко състояние.

Лечебното заведение има достатъчно кислород, увери управителят. По думите му според заповед на министъра на здравеопазването няма никакви ограничения – колкото бутилки поискат толкова получават от доставчика въпреки че има договор за определен брой. Д-р Димитров обясни, че за пациентите с коронавирус се използват бутилки с кислород. Болницата има централна система за кислород, но тя захранва други звена, а Ковид-отделението е съвсем ново.

Повече затруднения среща МБАЛ в Балчик по отношение на снабдяването с лекарства, тъй като ги няма в складовете. По-трудно е със стратегическите антибиотици, но се справяме, каза д-р Димитров.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *