Водещи новини - дясно Общество

В област Добрич наддават за вили на цени от 17 500 до 700 000 лева

Половината от обявените за публична продан вили са от област Добрич. Това показва Регистърът за публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители. За периода след 20 октомври 2000 г. до момента, там има обявени общо 7 предложения.

Според офертите потребителите могат да наддават на търга, освен готови за нанасяне имоти и за такива, които са пред разруха, за да си построят нови на тяхно място.

Така вила с площ 277 кв. м  в добро състояние в село Рогачево е с начална цена над 701 208 лв. В село Ефрейтор Бакалово пък търгът започва от 17 500 лв. за вила с над четири пъти по-голяма квадратура.

Другите вили са от област Русе – с две оферти, Софийска област и Сливен – с по една.

През месеците на пандемия обаче не само специализираните платформи за продажба на имоти изкараха на тезгяха повече къщи за гости и хотели. Такива можем да открием и в най-добре познатите имотни и други сайтове за обяви. Освен за селски туризъм те са идеални и за морска, СПА или ски ваканция.

Най-скъпа се оказва покупката на имот в планината. Гледката към снежните склонове се изчислява на 600 000 евро. Вероятно подтикнати от липсата на туристи заради пандемията, собствениците предлагат 816 кв. м напълно обзаведен имот, който от 2006 г. функционира като малък семеен хотел с капацитет от 26 души. Част от продавачите на къщи за гости, публикували обяви в сайта, решават да се разделят със своите обекти именно по време на коледните празници.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *