Общество Тервел

Разделно събиране на строителните отпадъци стартира в Тервел

От началото на годината са осигурени четири открити контейнера за строителни отпадъци с логото на Община Тервел, съобщават от местната администрация. Два от тях се предоставят по заявка напълно безплатно на граждани и фирми, които извършват ремонтни работи и се очаква да генерират голям обем отпадък.

Останалите два контейнера са разположени в дворовете на звено „Чистота“ и претоварна станция за твърди битови отпадъци в Тервел. Те са предназначени за граждани, които имат малки обеми строителни отпадъци, събрани в чувалчета. Те могат да ги откарат до някой от поставените в звено „Чистота“ и в претоварната станция контейнери и да ги изсипят. Услугата също е безплатна за гражданите.

Събраните от граждани и фирми строителни отпадъци ще бъдат извозвани за рециклиране до регионалното депо в с. Стожер от Община Тервел. Услугата по приемане на отпадъците и сумата за отчисленията за тях се заплащат съгласно действащия договор с оператора на депото и съгласно държавно определената такса за отчисления на тон депониран отпадък.

От Община Тервел призовават гражданите да се възползват от безплатната за тях услуга за събиране на строителните отпадъци , за да допринесат за това градът да стане по-чист.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *