Водещи новини - дясно Общество

Оценяват офертите за ремонт на залата с органа в Добрич

В ход е процедурата за възлагане на обществена поръчка за изпълнение на основен ремонт на  концертна зала „Добрич“. Комисия, назначена със заповед на кмета, оценява офертите на кандидатстващите фирми, съобщиха от Община град Добрич в отговор на запитване от Про Нюз Добрич.

Проектът се финансира по интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Добрич.

 Емблематичната концертна зала за Добрич ще бъде изцяло реновирана и обновена. Предвидени са строителни и монтажни работи по отоплителните, вентилационни и климатични инсталации, електрическата инсталация и ВиК. Ще се положи топлоизолация, нова мазилка, ще бъдат възстановени липсващи и компрометирани облицовки по фасадата.  Ще  се постави LED осветление, ще се направи повдигателна платформа и тоалетна за хора с увреждания.

Основните ремонтни дейности обхващат покрива, фасадите, гримьорнитe, спомагателнитe помещения и коридори, зрителнатa зала и сцената, представителни помещения, гардеробни и санитарни възли.

Обща сума на проекта с ДДС е 2 334 130 лева. Стойността на безвъзмездната финансова помощ е  1 272 050 лева, стойността на инвестиционния кредит, който трябва да бъде изтеглен, е 693 390 лв., а собственото участие на общината – 368 688 лв.

Сградата на зала „Добрич“ е строена през 1975 година. Освен зрителна зала с 550 места, има и прилежащи фоайета, гримьорни, репетиционни, работни и обслужващи помещения. През 1988 година е монтиран орган, какъвто малко градове в страната притежават и който създава условия за по-богат културен живот. В периода на експлоатация на сградата са правени няколко частични ремонта, а миналата година бе ремонтирано покривното покритие.

В отговор на запитване на Про Нюз Добрич от Общината обясниха, че е

ремонтирана покривната конструкция на залата. Проблеми не са констатирани. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *