Добрич Общество

Хиляди красиви цветя и дървета се засаждат всяка година в Добрич

Хиляди красиви цветя и дървета се засаждат всяка година в централната градска част на Добрич и в парка „Свети Георги”, съобщават от Общината. От там посочват, че грижите за зелените площи са поверени на Общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти”.

Зацветяването е на два етапа: есенно-пролетно и лятно. 47 000 е броят на двугодишните растения на произведения разсад през есенно-пролетния сезон. Тогава са засадени 19 000 растения от красивите видове теменужка, незабравка, паричка, селене, карамфил в Градския парк и 15 000 броя в централна градска част. За летния период са произведени 40 000 броя и  отново в тези градски територии са засадени 28 000 броя разновидности от багри и цветове на едногодишните видовете бегония, петуния, колеус, винка, импацианс, тагетис, гомфрена.

Дейностите за поддържане на зелен Добрич не свършват до тук. 70 широколистни дървета от видовете бреза, китайски мехурник, липа, гинко билоба, шестил 1 и 100 пауловнии и 15 броя, бор и кедър от иглолистни  ще красят булеварди и пространства и ще се грижат за екологичния баланс и природа. Всички действия на Община Добрич целят градът да бъде зелен и уютен, уверяват от кметството.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *