Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Рецидивист от Добрич отива на съд за поредица кражби и грабеж

Окръжна прокуратура в Добрич внесе в  съда обвинителен акт срещу 29-годишния Георги Г. на когото са повдигнати две обвинения. Мъжът има предишни присъди.

Първото обвинение е за поредица от кражби, които рецидивистът извършил в периода от 3 до 11 април миналата година кражби. Второто е за извършен на 11 април грабеж, който е извършен при условията на опасен рецидив.

Георги и единия от потърпевшите А. С. се познавали добре, тъй като били съседи. Напоследък Георги често посещавал жертвата си в дома му. На  6 април  домакинът установил, че от дома му липсват животни, други вещи и пари. След два дни се срещнали на улицата и Георги признал за кражбата.

На 9 април  Георги   отишъл в дома на В. Д., с когото се познавали от години и имали уговорка да отидат да работят в този ден. Гостът помолил за кафе и да се обади от телефона му на майка си. В. Д. му подал телефона си и отишъл в кухнята за кафе. Междувременно Георги  излязъл навън. Когато домакинът се върнал, установил, че гостът си е тръгнал с телефона му.

На 11 април сутринта Георги  отишъл в  сервиза на третата си жертва - Д. В. Там домакинът му приготвил храна. Гостът пожелал и кафе. Д.В. излязъл от сервиза за около 2-3 минути, за да донесе кафе на госта си и когато се върнал установил, че той си е тръгнал и че от сервиза липсва мобилният телефон, който бил оставен да се зарежда в сервиза.

Същия ден С. А. помагал на свой познат да изхвърли ненужни вещи от апартамент в центъра на  Добрич. Около 16.00 часа  сложил мобилния си телефон в задния джоб на панталона, в който имал и 83 лева, след което започнал да товари дъски на камион.

Георги минал няколко пъти край него, накрая го попитал дали пуши. С.А. отговорил отрицателно и продължил да товари дъските. Тогава нападателят го блъснал силно на земята и взел парите и телефона от задния му джоб.

c