Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Областният управител предприе спешна мярка, за да не спре автобусният транспорт в община Шабла

Областният управител Красимир Кирилов предприема спешна мярка, като разрешава  на кмета на община Шабла да възложи пряко изпълнението на маршрутни разписания по част от автобусните линии.

Мярката се отнася за линията Шабла-Варна от републиканската транспортна схема, Шабла-Добрич от  Областната транспортна схема, както и още шест линии от Общинската транспортна схема. Тя влиза в сила от днес,  6.01.2021 г.

Предприема се във връзка с решение на Общинския съвет в Шабла и уведомително писмо от кмета на Шабла, с които се иска разрешение за прилагане на спешна мярка поради наличието на непосредствен риск от прекъсване на обществената услуга за превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания на автобусни линии от Общинската, Областната и Републиканската транспортни схеми. Тази спешна мярка е във вид на пряко възлагане или формално съгласие за удължаване на обществена поръчка за услуги, или във вид на изискване за изпълнение на някои задължения за обществени услуги. И не може да надвишава две години.

Срокът на възлагане на превозите по заповедта е до датата на сключване на договори с превозвачите, избрани за изпълнители на обществената поръчка за превозите по въпросните линии, но не по-дълъг от 1 година, считано от днес, 6.01.2021 г.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете по-долу:

c