Генерал Тошево Образование

ИСУ „Н. Й. Вапцаров“ в Ген. Тошево с проект за 280 000 лв. за училищна STEM среда

„Център за природни науки, изследвания и иновации“ ще бъде изграден към иновативно Средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в Генерал Тошево. То е единственото на този етап от област Добрич, което ще получи финансиране в т.нар. „голяма категория“, съобщиха за Про Нюз Добрич от учебното заведение.

Одобрението на кандидатурата му по национална програма “Изграждане на училищна STEM среда” е признание за креативността на екипа.  

Стойността на одобреното предложение е 280 хил. лв. Целта на екипа  е създаване на иновативна модерна училищна среда, целяща подготовката на бъдещи специалисти в сферата на дигиталните технологии, математика, биология, химия и физика. Предвиденото финансиране, от което 20 % собствено участие, ще обезпечи дейностите по реконструкция на бившата работилница и превръщането и в съвременен STEMцентър, включващ три отделни зони за учене, изграждане на зала със свободен достъп за изложби, презентации, самостоятелно учене и социално общуване на учениците и преподавателите. Предвидено е и съвременно оборудване и обзавеждане, които ще преобразят сградата в модерно „разчупено“ пространство, пригодено за учене чрез преживяване, създаване и експериментиране, осигуряващо комфорт за неформално общуване на учениците. В създадената технологична образователна среда чрез нови методи на преподаване ще се осъществява проектно-базирано обучение, в което ще се включат и представители на местния бизнес – партньори по проекта. Новоизграденият „Център за природни науки, изследвания и иновации“ ще допринесе за повишаване на качеството на образование в община Генерал Тошево.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *