Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Именикът Йордан Стоянов: Целите ми са да защитим интересите на Община Каварна

Имен ден празнува днес председателят на Общинския съвет /ОбС/ в Каварна Йордан Стоянов. „За мен празникът е много емоционален, тъй като аз нося името си от дядо си, който също се казваше Йордан”, сподели той за Про Нюз Добрич.

Стоянов разказа, че на 6 януари по принцип се събира с приятели, предимно с мъжка компания. Обясни, че на Йордановден освен че е Богоявление и кръщаването на Исус Христос, според старите вярвания празникът се е нарича Мъжки водици. На него се къпели наскоро задомени мъже и млади момчета. „От там при мен се създаде тази традиция да се събирам повече с приятели мъже”, сподели именикът.

За съжаление тази година няма да го отбележи по същия начин заради ситуацията в момента, която налага да се спазва дистанция и да се пазим един друг. „Аз съм човек, който се среща с много хора и предпочитам да пазя близките си около мени, а и не само – да пазя и тези, с които имам контакти”, посочи председателят на ОбС на Каварна. За това тази година ще отбележи празника си в тесен семеен кръг.

Както за всички хора и за мен изминалата година беше трудна, изпълнена с предизвикателства, сподели Йордан Стоянов. Като се обърне назад разбира, че е научил доста неща. Извадил си е поуки, че човек трябва да се вглежда по-скоро както в малките, дребни ежедневни неща, но и във важните – семейство, деца, отношения между хората, да има мисъл за бъдещето.

Стоянов е общински съветник втори мандат, за първи е председател на ОбС. Споделя, че преди това винаги се е занимавал с частни инициативи. По образование е инженер. Сега завършва магистратура по био земеделие в Русенския университет. Бизнес заниманията му през годините са били много и различни – преминал е и през фирма за почистване, земеделие, но основно са били свързани с търговията.

През новата година в личен план именикът си пожелава много здраве – за себе си и за семейството и близките си. В професионален план би желал да си изпълни целите. Споделя, че те са свързани с дейността на ОбС от гледна точка на това той да работи много по-прозрачно. „Надявам се да успеем да внедрим системи, с които гражданите на нашата Община ще могат пряко да наблюдават работата ни. Целите ми са да защитим интересите на Община Каварна от гледна точка на имущество, финанси, да запазим общинската болница”, каза председателят на ОбС. Той допълни, че в хода на работата винаги възникват и нови предизвикателства, които се надява да преодолее.

c