Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Срещу ненужни празни кенчета - скейт парк за децата в Тервел

Благотворителната кампания под наслов „Пази природата! И ти участваш!“, която организира Община Тервел, стартира днес. На пет места в града са поставени ясно обозначени метални съдове за разделно събиране на метални кенчета. След тяхното напълване събраният отпадък ще се предава на местни фирми, изкупуващи метал, а набраните средства ще се използват единствено с благотворителна цел – изготвяне на технически проект за малък скейт парк в Тервел.

Проектът ще включва съоръжения за създаване и усъвършенстване на  умения за каране на скейтборд, ролери, велосипед, тротинетка и други атрактивни спортове. Уточнени са два  подходящи терена за изграждане на такава площадка. Предстои да се избере този, за който предимствата се окажат повече. Младите хора, които имат нужда от такава площадка, трябва да са наясно, че това е съоръжение, чието изграждане налага изготвяне на добър технически проект от проектантски екип и средства за направа на здрава основа и строителство на съоръженията. Основният обем от средствата за изграждане на площадката ще бъде осигурен от Общината. От там вярват, че с разделното изхвърляне на кенчетата  младежите също ще ни помогнат целта да бъде постигната по-скоро и Тервел да има желаната от тях площадка.

От Общината се надяват всички граждани да се включат активно в кампанията и нужната сума за изработване на проекта да бъде събрана в най-кратък срок. От администрацията обръщат внимание, че в поставените съдове за разделно събиране трябва да се изхвърлят само и единствено метални кенчета.

Местата , където са поставени контейнерите за кенчета, са:

  • Денонощен магазин на ул. “Трети март“
  • Магазин за хранителни стоки на ул. “Хан Аспарух“, на входа на бизнес-зоната в посока изход към Добрич
  • Пред магазин в кв. “Тревен“
  • На центъра, срещу сградата на Общината
  • На централната алея в градския парк, преди къта с мостчето, корабчето и приказните герои

От Община Тервел предварително благодарят на всички, които ще се включат в кампанията!

c