Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Художествената галерия в Добрич отново отваря врати за посетители

След отпадане на извънредните мерки Художествената галерия в Добрич отново отваря врати за посетители. Ценителите на изобразителното изкуство, които не са успели да разгледат изложбите „25 години „Хартията“ и „Непознатият  Веселин Василев 1973-2018“, все още могат да го направят до края на месеца.

„Хартията“ чества своя 25-годишен юбилей Началото е в далечната 1985 г., когато възниква идеята за изложба, а впоследствие и за пленер – идея. Тя намира последователи и спонсори и продължава да съществува до 2004 г. В експозицията можете да видите творби, създадени в различни години, от автори, изявени в различни жанрове, които са използвали пластичните възможности на хартията, за да я превърнат в произведения на изкуството.

Изложбата „Непознатият Веселин Василев 1973-2018“ включва скулптура, живопис и рисунки, дарени от семейството на художника, които вече са част от фонда на галерията. Експозицията е първата самостоятелна изложба на автора и е представена в галерия „Академика“, София, по инициатива на колегите и приятели на Веселин Василев.

c