Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

ВАНДАЛИЗЪМ: За три месеца нова детска площадка в Каварна четири пъти търпи набези

За четвърти път в протежение на само три месеца откакто е изградена, детска площадка в Каварна търпи вандалски набези.

Детската площадка в градския парк на Каварна е потрошена от вандали за предната нощ, алармираха от местната администрация.

Площадката е изградена в изпълнение на проект „Благоустрояване на детска площадка в градски парк Каварна” – част от Националната Кампания „Чиста Околна среда”. Реализирана е със средства по програмата на Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Проектът е разработен и спечелен от Община Каварна. Общата стойност на съоръжението е над 9 000 лв.

Площадката се използва от деца и гости на морския град, а официалното ѝ откриване е в края на септември 2020 г., припомнят от Общината.

Кога и как започват вандалските набези

Още на втория ден хулигани потрошават указателната табела, на която е изписана информацията за проекта и упътване за безопасно ползване на съоръжението.

От тогава, след всяко едно посегателство, от Община Каварна извършват ремонт на пострадалите съоръжения - ти пъти до момента. "Възстановяването на детската площадка става с пари, които биха могли да бъдат използвани за друга обществено полезна дейност", коментираха от кметството.

Всички съоръжения на публичните места в града, а и по селата, са изградени, за да служат на хората. Това са на данъкоплатците. Всяко посегателство, като изброените четири до момента, се квалифицира като нанесена вреда на общинско имущество и води до наказателна отговорност за извършителите, напомнят от Общината.

От там за пореден път отправят апел за уважение към средствата и труда на гражданите на общината, вложени в което и да е съоръжение, с цел опазването им. За цивилизовано ползване на изграденото, както и за бдителност по отношение на подобни груби прояви на вандализъм.

c