Водещи новини Общество

Пандемията отложи сватби през 2020 г., но 365 двойки си казаха „да” в Добрич

365 брака са сключени през 2020 година в Обредния дом на Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на общинското предприятие Румена Маринова. Данните сочат, че сватбените ритуали са 121 и са само с 20 по-малко от предходна 2019 година. С около 70 по-малко са разписванията през 2020-а в сравнение с 2019-а. Най-много бракове през годината са сключени през месеците юли, август и септември. 

24 чужденци са се задомили с българи през 2020 г. в Добрич. Младоженци от 15 различни държави са казали „да“ на своята българска половинка. Най-много са тези от Украйна и Германия, по двама от Русия, Турция, Румъния, Израел, Англия и Молдова и по един от Азербайджан, Гърция, Иран, Португалия, Беларус, Бразилия и Черна гора.

През 2020 г. 53 двойки са избрали изнесен сватбен ритуал. Сватбеният екип на Обредния дом в Добрич е посетил 20 различни дестинации, където е провел официалните церемонии. Най-предпочитани и през миналата година се оказват Градският парк „Свети Георги” в Добрич, градините на ресторантите в областния град, Балчик, Златни пясъци, Свети Константин и Елена.

Младоженците пожелават и избират за своя уникален сватбен ден различни интересни места, сподели Маринова. Така през 2020 г. официални ритуали са извършени на морския бряг на Кранево,  голфигрищата на Балчик, в двореца в Белия град, в селата Тюленово, Калимански хан, Българево, Долище, Миладиновци.

През 2020 г. много сватби са или отложени, или  пренасочени за следващата година.  Към момента за 2021 г. са записани 32 официални сватбени церемонии.

Погребалната и траурно-обредната дейност в Добрич се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки и указания от Регионалната здравна инспекция, посочи Румена Маринова. За изминалата 2020 г. погребенията в нашият град са 1391, като сериозен е техният ръст през месеците ноември и декември. В сравнение с предходната 2019 година увеличението на погребенията през 2020 г. е със 191.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *