Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

4 пъти се увеличиха нуждите от кислород в болницата в Добрич заради COVID-19

До четири пъти са се увеличили нуждите от кислород на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич заради пациентите с коонавурисна инфекция. Това съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков. По думите му почти всички пациенти – 95 процента, от болните с COVID-19 се нуждаят от кислород.

Болницата има централна кислородна инсталация, обясни д-р Желязков. Тя е изнесена извън сградата на лечебното заведение. Зареждането на инсталацията става със специална цистерна с т. нар. балон. Напълва се тонаж с кислород и той се разпределя по централната система към всяко отделение. При необходимост се осигуряват и допълнителни кислородни бутилки.

Зареждането с кислород сега става буквално ден за ден, каза изпълнителният директор. Опитваме се когато свърши веднага да бъде осигурено количество, допълни той.

54 са били тази сутрин пациентите в Ковид-отделението на болницата, капацитетът на звеното е 66 души. Пълен е и Реанимационният сектор, който разполага с шест легла. 

c