Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Цветът на 2021 година е...

Pantone избра два нюанса за цветове на годината 2021. Става въпрос за жълтото Illuminating и сивото Ultimate Gray. Традиционно, както всяка година, през декември, ръководителите на Pantone Color Institute (две жени, ако трябва да сме точни), обявяват цвета на предстоящата година, като различното този път е, че цветовете са два.

„Illuminating е светло и весело жълто, което символизира живота - топлият жълт нюанс е напоен в слънчева енергия. Ultimate Gray пък е символ на солидните и сигурни елементи, които приемаме за вечни и които осигуряват стабилна основа", казват от Pantone.

И все пак, как в Pantone решават кой именно ще е цветът на годината? Ако мислите, че иде реч за някакъв мистичен ритуал, не е това. Това не е прищявка, а резултат от дълги изследования, като всяко решение се обосновава с труд, подобен на дисертация. "Винаги е било важно за нас хората да не мислят, че гадаем за новия цвят с помощта на магическа сфера, - казва Лори Пресман, вицепрезидент на института Pantone. - Това е цял процес, предхождан от много размисли, дискусии и базиран на най-разнообразни фактори. Финалният избор е резултат от дълга и упорита работа. Значение има не само цветът на годината, но и останалите оттенъци от нашия разширен списък". 

Източник: viewsofia.com

&feature=emb_logo
c