Общество

2021 – годината на Металния вол и упоритостта

Новата 2021 година ще премине под знака на Металния вол, според китайския зодиак.

Докато ние вече посрещнахме 2021-ва, то за азиатците тя тепърва предстои. Новата година в Китай ще бъде отпразнувана на 12 февруари и ще продължи до 31 януари 2022 г. От 1 февруари 2022 г. пък ще започне годината на Водния тигър.

Волът е вторият зодиакален знак. Легендата разказва, че Нефритеният император подредил зодиака според това в какъв ред животните са се явили пред него. В свещените текстове е записано, че по време на пътуването към двореца, Плъхът помолил Вола да го качи на гърба си. Когато стигнали, Плъхът скочил от гърба на Вола и пръв се представил пред императора. Така Волът влязъл след него.

Знакът на Металния вол се свързва със Земята. Според китайската традиция негови са часовете от един до три сутринта. Годината ще носи късмет на мнозина, но Волът се свързва с трудолюбието и упоритостта. Според китайския зодиак, дните на 2021-ва ще са време, в което работата и усилията ще бъдат възнаградени.

В годината на Вола ще изпитаме цялата тежест на отговорностите си. Ще е нужно да удвоим усилията си, за да постигнем желаното.

Металният вол ще е подходяща година и за въвеждане на ред в семейния живот. Ако у дома цари мир – всичко останало ще се подрежда.

Тъй като 2021-ва е втора поред “метална”, то нейният цвят ще е бялото. Другите цветове, които ще носят късмет в годината на Вола са жълто и зелено, които според Фън Шуй се свързват с благополучието. Счита се, че металните аксесоари също привличат успеха.

Вашият китайски зодиакален знак е Вол, ако сте родени в някоя от следните години – 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 или 2009-а .

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *