Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Именикът Веселин Велев: Най-добрият подарък е когато хората около мен са радостни

Именик днес е Веселин Велев – един от известните и уважавани добрички бизнесмени, управител на „Неопърл България“ ЕООД и президент на Волейболен клуб „Добруджа 07“. За Про Нюз Добрич той сподели, че винаги празнува имения си ден. „Хубавото е, че Васильовден може да се отбелязва два пъти – на 1 януари по нов стил и на 14 януари по стар стил. Така че ако някой пропусне първия ден на годината, има шанс на 14-ти да навакса“, казва той.

Кръстен е на дядо си Вельо – баща на баща му. Взел му е буквичката, но за съжаление има много бегли спомени за него, тъй като е бил много малък, когато дядото е починал.  

Тази година заради обстановката празникът ще бъде по-различен и ще се отбележи в тесен семеен кръг. Кризата налага ограничаване на контактите и семейството му ще го спази.

Най-добрият подарък за него тази година е по-различен и необичаен: „Хората сега носят маски и закриват лицето си, не се вижда какво изразява лицето. Опитвам се да прочета и разпозная по очите – когато хората са радостни, личи по очите. А когато хората около мен са радостни – това е най-големият ми подарък.“

2020 година като цяло за него е била добра, въпреки тежката ситуация. В края й той е доволен от постигнатото. „Ние реализирахме една хубава година, успяхме да запазим работни места, клиенти, приятели. Семейството ми прекара Ковид, успяхме да го преминем и да се справим. Мисля, че ние, българите, преминахме от един начален тотален стрес към това да се замислим на кого да имаме доверие - в началото малко невярвайки, преминавайки през конспиративни теории. Все пак смятам, че голяма част от хората успяха да преценят, че науката е тази, която е водеща и на която трябва да вярваме. Според мен все повече хора се замислят и доверието към науката става по-голямо“, казва Веселин Велев.

Той смята, че през 2021 година няма да могат да се правят някакви дългосрочни планове, за разлика от други години. Желанието му е да запази работните места… „защото служителите ни са инвестиция, която сме правили години наред и ако загубим нещо материално, то хората трябва да ги задържим.“

„Неопърл“ изпраща много  добра година. „Това ни даде оптимизъм и ние вече работим в посока към разширяване на завода“, посочва Велев. Почти две години той е ангажиран с другата си инвестиция – жилищния комплекс от затворен тип Резиденшъл парк „Свети Георги“. Казва, че темповете на изграждане на комплекса, въпреки трудностите, вървят добре. Очаква около юли месец комплексът да има вече завършен вид и да посрещне първите новодомци в началото на септември догодина.

Като спортен човек, бивш волейболист и президент на ВК „Добруджа 07“ Велев отправи и пожелание към спортистите: „Те са в една необичайна ситуация, за тях е важно преди всичко да бъдат здрави. Тези, които се ангажират с тях – държавата, общините, спонсорите, трябва да намерят силите и средствата да осигурят финансирането, защото спортът става все по-скъп. Но той е здраве и не трябва да губим възможности, въпреки ситуацията.“

„Хората трябва да си повишат изискванията към себе си, към околните, приятелите, към тия, които ни управляват. Защото в България трябва да си поставяме по-високи цели и да имаме по-високи изисквания, за да бъдем по-щастливи и доволни от това, което правим. Страната ни няма сама да стане по-красива, приветлива и добра за живеене, трябва всеки от нас да даде това което може – малко или много“, призовава Веселин Велев.

c