Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Готов е списъкът на хората, които ще получават топъл обяд в Добрич от 4 януари

 От 4 януаристартира предоставянето на топъл обяд по проект на Община Добрич" по Оперативна програма за храни. Вече е обявен списъкът на потребителите, които ще могат да се възползват. Той е утвърден от Комисия, сформирана със заповед на кмета Йордан Йорданов. Той включва 113 потребители и 3 резервни.

Топлият обяд ще се предоставя в два пункта. Единият е разливната към клуба на пенсионера „Отец Паисий“ с адрес: гр. Добрич ул. ”Отец Паисий” №82. Другият е кухнята към храм „Света Троица" с адрес: гр. Добрич ул. ”Цар Иван Асен” №2.

Одобрените представители на целевите групи ще получават безвъзмездно топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб всеки работен ден  в периода на реализиране на дейностите по проекта. На лежащо болни и лица със затруднение в придвижването храната ще бъде доставяна до домове им.

 По проекта ще бъдат подпомагани хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, възрастни или лица с увреждания, които са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията. Топъл обяд ще получават и лица, поставени под карантина, които са без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа. Ще бъдат подкрепяни и граждани, които са на социално подпомагане и за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка.

Със списъците на одобрените потребители може да се запознаете в документа по-долу:

c