Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Заразно добро: Младежи от Добрич отново помагат на възрастни за прибиране на дърва

За втора година Сашко Борисов и приятелите му предлагат да помогнат на възрастни хора и самотни майки да си приберат дървата за огрев.

Преди година 20-годишният тогава младеж и трима негови приятели помогнаха на над десет семейства, две от които в Каварна.

Добрината им вдъхнови млади хора от цяла България. Благородното им дело бързо намери последователи в цялата страна. „Пишат ми от Пловдив, Варна, Бургас, София, Велико Търново. Дори и от Одринци и Генерал Тошево. Много хора ни подкрепят за това, което правим, изпращат ми звукозаписи как са се вдъхновили от нас и правят същото“, сподели преди година Сашко пред Про Нюз Добрич.

Днес той и съмишленици отново подемат инициативата.

Преди минути младият мъж написа в социалната мрежа:

ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА НА ТОЗИ ДЕН! Сега предлагаме СЪЩОТО - и сме повече! Който иска да се включи, да ми пише на лично!

Пожелавам си... да сме по - добри един към друг и да не си завиждаме, а да се възхищаваме, и помагаме, не само по празниците, а всеки ден! За всички по света годината беше трудна! Много хора изгубиха близки, много хора изгубиха работата си, много хора изгубиха себе си...

Всичко това го пиша с една моя лична молба - Не губете вярата, каквото и да става, колкото и да е трудно и мрачно, защото изгубим ли вярата - изгубили сме всичко!

Здраве, сила и вяра!  ДОБРИЧ!!! Напред към 2021“.

20-годишният Сашко от Добрич вдъхнови с добро дело цяла България

Преди година Сашко беше безработен. Пред Про Нюз Добрич сподели, че през януари е заминал да работи в Нидерландия, върнал се е преди дни и през януари отново отива зад граница. Докато си е в Добрич обаче решил, че доброто трябва да продължи. Съмишлениците му вече са три пъти повече. Миналата година били четирима, а сега са 12. От тях 10 са от квартал „Балик“.

Сподели, че това, от което имат нужда, е помощ за превоз.

„Искаме да виждаме повече щастливи хора в Добрич. Да се забрави вирусът. Да припомним, че не трябва да сме добри само по празниците, а да си помагаме постоянно. Искаме да даваме пример“, споделя младият мъж.

И добавя: „Дано това да се случва не само в Добрич, а навсякъде. Нарочно не е на Коледа или Нова година, защото не трябва да сме добри само по празници. Най-голямата ни отплата е усмивката на възрастния човек. Това, че те виждат доброто, но и стават по-добри. Затова смятам, че това е добър пример за всички“.

Всеки, който иска да ги подкрепи или да се възролзва от помощта им, може да се свърже с младежите на лични съобщения в профила на Сашко Борисов.

c