Водещи новини - дясно Политика

Официално: Бившият областен управител Иван Иванов става общински съветник в Добрич

Общинската избирателна комисия в Добрич излезе с решение, според което заличава Димитър Валентинов Василев от списъка на общинските съветници от Местна коалиция ГЕРБ(СДС), обявени за избрани на 28.10.2019 година и анулира издаденото му удостверение.

ОИК обявява за избран за общински съветник Иван Димитров Иванов от кандидатската листа на коалицията.

В решението се казва, че чрез председателя на Общинския съвет на град Добрич в ОИК на 22.12.2020 г. е постъпило заявление от Димитър Валентинов Василев,  с което той заявява, че желае предсрочно да му бъдат прекратени пълномощията като общински съветник. От ОИК посочват, че Избирателният кодекс определя изрично реда, по който следва да бъде класиран следващ кандидат, а именно според броя на валидните преференции. С 60 действителни преференции следващият в списъка е Иван Иванов.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, на сесията на ОбС на 18 декември Димитър Василев обяви, че оставането му в ОбС е невъзможно, защото от месец януари ще е в хипотеза на конфликт на интереси. Той съобщи за Про Нюз Добрич, че от началото на януари ще стане управител на „Пътнически превози“ ЕООД.  Постът сега се заема от баща му Валентин Василев, на когото предстои пенсиониране. Конфликтът на интереси идва оттам, че дружеството има сключен с общината договор за градски и извънградски превози, а по ЗМСМА управителят не може да заема общински длъжности.

Общински съветник става бившият областен управител на област Добрич Иван Иванов. Той бе член на местния парламент и в предходния мандат. Иванов е член на ГЕРБ, занимава се с бизнес в агросектора.  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *