Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Инвеститор разширява кравефермата си край Тервел

Разширяване на кравеферма, която се намира край Тервел, и изграждане на водопровод към нея предвижда инвеститор. В сайта на Общината е публикувано искане за преценяване необходимостта от оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/, което е до РИОСВ-Варна.

От информацията става ясно, че инвестиционното предложение е свързано с разширение на вече съществуваща животновъдна ферма в землището на Тервел. Във нея се отглеждат 100 месодайни крави. Изградени са две отделни постройки, с отделни входове. Броят на отглежданите животни ще бъде увеличен на 170.

В животновъдната ферма се отглеждат крави за месо. Животните разполагат с общи хранилки и места за лежане и почивка. В новото разширение ще се отглеждат най-вече телета, при необходимост ще се въвеждат и възрастни животни.

Кравите се отглеждат по открит способ, прекарват възможно най-малко време във фермата - само при силни снеговалежи, обилни дъждове и много ниски температури. Образуваната торова смес ще е значително по-малко от тази при отглеждане на млечни породи.

Реализирането на предложението не е свързано с необходимост от изграждане на нови пътища - ще се използва съществуващата пътна инфраструктура, граничеща с имота. Намеренията на инвеститора не противоречат на други устройствени проекти и програми.

В следствие от реализацията на инвестиционното предложение не се очаква замърсяване на околната среда.

Снимката е илюстративна

c