Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Гран При от фестивал и хиляди почитатели спечели коледна авторска песен от Добрич

Песента „Обичам Коледа“ на Студио „Сарандев“ спечели не само много почитатели, но и Гран при от Фестивала „Коледна изповед“, съобщиха от добричкото студио за млади поп и рок изпълнители.

Премиерата на новата песен „Обичам Коледа“ на Студио „Сарандев“ бе на 15 декември. Тя полетя в музикалното пространство, за да докосва и сгрява сърца, да дарява надежда и мир в навечерието на Рождество. За радост на своите създатели, достигна до голям брой хора и получи много положителни отзиви.

Видеото на песента успя да събере общо от Фейсбук страницата на Регионална телевизия Добрич и от YouTube над 67000 преглеждания, над 1200 харесвания, над 600 споделяния и стотици ласкави коментари.

"Обичам Коледа“ е част от тазгодишната инициативата на Младежки център – Добрич „Напиши песен за Коледа 3“. Нейни автори са: музика Димитрина Германова, текст Елена Карабельова, аранжимент Петър Петров и Елена Карабельова, реализация на видео клипа Стефан Стефанов.
Изпълнителите са 27 деца и младежи от Студио за поп-рок певци „Сарандев“.

След отправената специална покана от Роси Йорданова – Директор на Музикална агенция Artvoices - София, песента бе включена в конкурсната програма на фестивала "Коледна изповед "2020  и успя да грабне голямата награда - ГРАН ПРИ в категорията „Нова коледна песен“. Журито, натоварено с нелеката задача да оценява постъпилите 59 видеа, състезаващи се в четири категории, бе в състав: Иван Ненков, Живка Митова и Тамара Ангеловска (РС Македония).
Директор и създател на Фестивала на коледната и новогодишна песен „Коледна изповед“ е Иван Стойнев – музикален ръководител и композитор. Тази година форумът се проведе с подкрепата на Фестивална Музикална агенция Artvoices - София. Идеята на организаторите бе най-добрите изпълнители да бъдат включени в Коледният Гала концерт в зала 11 на НДК бе насрочен за 21 декември 2020 г., но поради забраната за провеждане на културни прояви, форумът се проведе в онлайн формат.

c