Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Велизар Вълчев от Добрич: Емоцията да станеш баща е най-силната и уникална

„Емоцията, когато станеш баща, е уникална, не може да се сравни с нищо друго. Адреналинът е много по-голям от очакваното. Няма как да очакваш, че ще се чувстваш по този начин“. Това сподели пред Про Нюз Добрич 33-годишният Велизар Вълчев, който само преди ден стана баща за първи път. Неговият син Крум изплака навръх Коледа в болницата в Добрич.

„Щастлив съм, но и притеснен – за детенцето, за мама, дали са добре, кога и как ще ги изпишат, как ще го гледаме, как той ще се адаптира към новата среда“, разказа за първите си емоции младият баща. Но е категоричен, че, независимо от всичко, радостта преобладава.

Казва, че адреналинът, докато чакаш да се роди бебето или след като го видиш, не може да се сравни с нищо - нито със скок с бънджи, нито с каквото и да е друго. Много по-силно е като емоция, категоричен е той.

Сподели, че за него, а и за двамата дядовци, най-силният момент бил когато чули гласчето на бебето, което изплакало няколко пъти. Тогава не можех да сдържа емоциите си, не крие Велизар. Когато по-късно успях да поеме момченцето в ръце, вече се бил окопитил и удържал сълзите на радост.

На сина си младият татко пожелава да е уверен в себе си, да бъде смел.

На татковците пожелава да са по-смели, за да се множат децата в България, и да са по- търпеливи и смирени.

След като синът му го изненада и, вместо навръх Нова година, се роди на Коледа, Велизар вече е наясно, че планове няма да прави. Но знае, че със сила и търпение, любов и добри емоции, семейството му ще е здраво, сплотено и ще се увеличава.

c