Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Дамите от Инър Уийл – Добрич с коледни жестове за медици и деца

Малки вълшебства сътвориха и тази година в навечерието на Коледа дамите с големи сърца от „Инър Уийл Клуб“ – Добрич. „И тази година, и в тази различна времева среда, ние отворихме сърца за доброТворенето“, споделиха от клуба.

Той организира кампания „Да споделим семейната трапеза“, като в два последователни дни поднесоха вкусна домашна храна на лекарите, медицинските сестри и обслужващия персонал от Спешно отделение и ковид сектора към МБАЛ Добрич. Приготвени бяха и индивидуални пакети за всеки с ръчно направени играчки, картички и лични послания към всеки.

Художниците в клуба Велина Христова и д-р Галя Бодичева дариха по една своя картина за всяко от отделенията с топла благодарност и подкрепа към хората с големи сърца, грижещи се здравето, бе посланието на инициативата.
„Имаше сълзи, имаше споделени силни емоции от хората грижещи за здравето и живота на другите. За нас самите бе осъзнаване за подкрепата и общността в моменти, в които искаме да сме заедно, а сме разделени... И ценни са думите „Благодаря!“, „Поклон пред делата!“, „Обичам те!“

Лакомства, торта и много топлина дамите от клуба занесоха на прекрасните възпитаници от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – I, II.

„Когато видиш усмивките и най-чистото „ Обичам те“ изречено от детските уста - и това е щастие, и подкрепа, и силна емоция. Имаше песни, пуснати желания от детските душички към Дядо Коледа, и много, много чистота! И не защото е Коледа, а защото времето ни дава послания да бъдем добри, да бъдем заедно и да дадем подкрепа там където има нужда. Чистата детска емоция е не просто оценка, а знак, да следваме времето, промените и новите необходимости. И да живеем по детски простичко, често със смях и в усмивки, без суета и в радост и лекота“, споделят от клуба.

„Заедно да водим промяната“ е темата на годината на Инър Уийл, а от клуба в Добрич пожелавам „И нека бъде Доброто! И нека Бъдем в Заедност, така следваме посланията на времето, без съпротиви, без излишни действия, просто случваме и действаме за БлагоТоворенето!“

c