Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

40 самотни и бездомни от област Добрич с празнична вечеря от фондация „Милостиво сърце“

40 бездомни, както и самотни и нуждаещи се хора от област Добрич бяха зарадвани за Коледа от фондация „Милостиво сърце“ и доброволци от цялата страна. В навечерието на светлия християнски празник Коледа те получиха хранителни продукти, с които да могат подобаващо да посрещнах празничните дни.

„Семейните празници са най-чаканите дни от годината, но не за всички хора е така. За всички самотни възрастни и бездомни хора това са тежки дни на самота. У нас се роди желание да помогнем и с помощта на много приятели успяхме да направим кампания и да зарадваме 40 души, които имаха нужда от подкрепа“, сподели за Про Нюз Добрич председателят на фондацията Александър Иванов.

Заради пандемията тази година фондацията не планирала благотворителна кампанията.

Младежи на възраст 20-24 години от цялата страна обаче решили да зарадват нуждаещи се от област Добрич за празниците и потърсили Александър. За кратко време кампанията набрала скорост и се събрали средства и хранителни продукти, изготвени били и списъци с нуждаещи  се.

С продукти се включи кравеферма „Милкана“ в с. Стожер. Инициативата е подкрепена от колектива на фирма „Фоли арт“. Традиционно „Марина 2М“ от София е участвала също в кампанията. Освен това, е предоставила почистващи препарати, дезинфектанти и други продукти за Центъра за деца с увреждания в Добрич, които „Милостиво сърце“ предстои да предостави в следващите дни.

В списъците са били включени основно хора, на които фондацията и преди е помагала. Сред подкрепените 40 души има две семейства с малки деца, едното е в с. Дончево, а другото в Генерал Тошево. Другите са предимно възрастни с тежки увреждания по краката, две от жените са напълно слепи. Повечето живеят сами и нямат близки, които да се грижи за тях.

„Те получиха изобилна вечеря, но най-много се зарадваха на вниманието и отношението, които показахме, а семействата с малки деца получиха дългоочакваните си подаръци“, сподели Александър Иванов. Той и няколко доброволци от Добрич са зарадвали нуждаещите се в навечерието на празника.

Предоставили са им както празнична вечеря, включваща кюфтета, кебапчета, руска и млечна салати, колбаси, кашкавал, лютеница, плодове, десерт, безалкохолно, хляб. Всеки е получил и пакетирани продукти, за да има какво да сложи на трапезата и през следващите дни.

За Бъдни вечер и Коледа е осигурена обилна вечеря както за настанените в приюта за  мъже към фондация „Милостиво сърце“, но също и на настанените в общинския приют, където са подслонени общо 8 бездомници.

c