Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: Писател, моряк, войник, шпионин

Екипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Писател, моряк, войник, шпионин" на Никълъс Рейнолдс.

Литературна биография, написана в духа на трилърите

Хемингуей, един от най-четените писатели на нашето време, удостоен с Нобелова награда за литература, е прочут със страстта си към приключенията, опасностите и тайните операции. Като убеден антифашист той се включва в Гражданската война в Испания, посещава Китай в разгара на Китайско-японската война, издирва германски подводници в Карибско море, участва в освобождаването на Париж през Втората световна война, подкрепя революцията в Куба и режима на Фидел Кастро. Съпричастността към тези преломни събития му носи нови впечатления и подхранва творчеството му, но в крайна сметка се превръща в една от причините за трагичния му край.
Никълъс Рейнолдс разказва за пръв път пълната история на тайния живот на писателя и разкрива връзките му със съветските специални служби, а също с ФБР, Държавния департамент на САЩ и Управлението на стратегическите служби, по-късно преобразувано в ЦРУ.
Книгата обогатява и допълва представите ни за загадъчната личност на Хемингуей и е предназначена за поклонниците на творчеството му и за любителите на шпионски истории.

Никълъс Рейнолдс е дългогодишен офицер от разузнаването, историк с диплома от Оксфорд, полковник от Морската пехота на САЩ и сътрудник в Музея на ЦРУ.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon.

c