Водещи новини - дясно Образование

Красимира Георгиева поема ръководството на ОУ „Христо Ботев“ в Добрич

Учителката Красимира Георгиева ще е временно изпълнямаща длъжността “директор” на ОУ “Христо Ботев” в Добрич. Днес изтича едномесечното предизвестие за прекратяване на трудовия договор на досегашния директор Нели Торбатова.

Тя е един от четиримата директори на училища, които се пенсионират.

Припомняме, че колективът на  ОУ “Христо Ботев” в Добрич разпространи възражение срещу предизвестието за прекратяване на трудовия договор на директора на учебното заведение Нели Торбатова. В отговор от РУО обясниха, че са спазили законовите изисквания.

Красимира Колева Георгиева е учител в начален етап в ОУ „Христо Ботев“.

Двамата други директори, които са в пенсионна възраст, Невяна Люцканова от ОУ “Хан Аспарух” и Милена Иванова от ЕГ “Гео Милев”, са синдикални членове, поради което срокът на тяхното предизвестие е 2 месеца. Затова техните договори ще бъдат прекратени през януари. За директора на училището в Дуранкулак срокът на предизвестието изтича в началото на януари.

Follow Me:

Related Posts

  1. Виктор says:

    Случайно ли съпруга на сестрата на Красимира Георгиева -Г.Господинов / син на Стоян Господинов / работи в инспектората по образование? Случайно ли баща и е бивш /настоящ директор на ТПК мир , случайно ли всички вкупом са активисти на БСП ? Ей голяма корупция на всички нива…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *