Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Без коледен обяд в приюта на храм „Света Троица” в Добрич заради пандемията

Тази година коледен благотворителен обяд в приюта към храм „Света Троица” в Добрич няма да има, съобщи за Про Нюз Добрич отец Емануил. Традиционната проява няма да се състои заради наложените противоепидемични мерки в страната.

По повод големия християнски празник църквата ще подпомогне две семейства от Добрич, които са в нужда и имат болни деца. Те ще получат не само хранителни продукти, но и дрехи и обувки за децата. За двете семейства от църквата научили от група във Фейсбук.

На 4 януари, когато започне обучението в училищата, представители на храм „Света Троица” ще посетят помощното училище „Петър Берон”. Там ще зарадват децата с подаръци по повод празниците. Приготвени са им пакети с лакомства, плюшени играчки.

По повод Рождество Христово отец Емануил отправя пожелание да бъдем християни не само по празниците. По думите му тогава всеки се сеща, че трябва да направи добро. Ако през цялата година правим това добро и мислим за себе си като за ближния си ще бъда много по-различно, каза той. За Новата година пожелава на добричлии самите те да бъдат подаръка за своето семейство, имайки предвид ситуацията в момента. Да бъдем здрави и Господ да бъде с нас, пожела още отец Емануил.

c