Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ясни са победителите в конкурса на Община Тервел за коледна украса за дома

„Коледа в нас е дошла”, бе насловът, под който Община Тервел обяви конкурс за изработка на коледна украса за дома. Той бе адресиран до учениците от 1-ви до 12-ти клас. Целта му бе да провокира творческото мислене на младите хора и те да изработят сами коледната украса за стаята си и за дома си. Оригинални идеи, добър естетичен вид и, разбира се, личното участие в изработката – за повече от 50% от коледните украшения бяха основните критерии, които Общината обяви за класирането на участниците в конкурса.

 До 18 декември, когато приключи срокът за подаване на снимките по електронен път, в конкурса се включиха общо 28 участници - 6 индивидуални и цял един клас – 2 „а“ от СУ „Йордан Йовков“. От Общината благодарят на всички, които с вложените творчество, старание и въображение наситиха с Коледен дух домовете си и допълниха празничното настроение. Всички участници ще получат грамота за участие и парична награда, осигурени от Община Тервел, след 4 януари 2021 г., когато ще се възстановят присъствените занятия в училище за учениците от начален етап. Според журито, сформирано от служители в Община Тервел, се оформи следната класация:

 Ученици 1-4 клас: 1-во място Александра Чанева на 10 г. , 4-ти клас в СУ „Йордан Йовков“, Тервел за изработените от нея елхичка и снежен човек; 2-ро място за Мариян Атанасов на 10 г., 4-ти клас в ОУ „Отец Паисий“ в с. Нова Камена за снежния човек от пластмасови чашки; 3-то място за Калоян Красенов на 10 г. 4-ти клас. Калоян живее във Варна, но по време на дистанционното обучение е на гости при баба Виолетка и заедно със сестричката си Вероника сами са изработили част от украсата за стаята си.

 При учениците от 5-ти до 7-ми клас на първо място е Никола Николаев на 11 г., 5 „в“ клас с камина и елхички от стиропор, снежен човек от кутии. На 2-ро място са Карина и Галина, също от 5 „в“ клас, които са измайсторили украса от пластмасови бутилки и интересни украшения за елха.

При най-големите участник в конкурса е Невена Ивайлова Денева на 17 г., която с помощта на братчето си Петър Денев, на 6 г., са изработили много красива и стилна украса за дома. Заслужената награда в тази възрастова група е за Невена и Петър.

Специална награда получава 2 “а“ клас с учители Елена Георгиева и Гергана Томова, които се включиха масово в конкурса с изработени под ръководството на госпожите украси за домовете си и красиви битови сурвакници.

От Община Тервел благодарят на всички малки, големи и още по-големи участници.

c