Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Майка от Добрич се надява на Коледно чудо, за да прегърне отново детенцето си

Младата майка от Добрич Жулиета Василева няма да може да е при семейството си на Коледа, защото е на лечение в болница в Турция. Тя продължава да се бори за живота си, за да може отново да е с момченцето си

Новините от там, които споделят нейните близки, са притеснителни.

Преди няколко дни състоянието ѝ внезапно се е влошило. В събота сутринта лекарите не са успели да я събудят. Спешно ѝ е бил направен ядрено-магнитен резонанс, на който се е видяло, че има запушен кръвоносен съд в мозъка. Вследствие на това в продължение на няколко дни Жулиета не е можеше да говори, да си отваря очите, нито да се движи.

„Тези няколко дни бяха изключително тежки за младата жена и нейните близки. Лекарите дават всичко от себе си, за да стабилизират състоянието ѝ. Днес състоянието ѝ беше значително по-добро. Разговаряхме с нея, дори вече се усмихна. Все още ѝ е трудно да говори и да се движи, но успя да каже, че е стигнала до тук и няма да се откаже от борбата сега“, споделиха близките й.

Те призовават хората с добри сърца да продължават да подпомагат лечението на младата майка.

Жулиета Василева, майка на 4-годишно момченце, вече три години се бори с коварното заболяване. Кошмарът й започва през 2017 г., когато е диагностицирана с карцином на шийката на матката. През януари т. г. е открито вторично злокачествено образование на малкия таз, което притиска седалищен нерв и жената е прикована на легло. Заради усложненото й състояние и ниското й тегло в България не се ангажират да й бъде направена следваща операция. Последната надежда за Жули  е лечение в турската болница American Hospital. Тя е настанена там, състоянието й е тежко, налагат й се химиотерапия и имунотерапия, различни интервенции, но средства за това няма.

На онкоболната жена може да помогнете чрез дарителска сметка:

IBAN : BG02UNCR70001524152013

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Жулиета Петрова Василева

Zhulieta Petrova Vasileva

PAYPAL: juli_magic@abv.bg

c