Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Избраха кмета на Каварна за зам.-ръководител на делегацията ни в Конгреса на местните власти

Кметът на община Каварна Елена Балтаджиева бе избрана за заместник-ръководител на българската делегация в Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа за мандата 2021-2026 година, съобщават от Община Каварна.

Процедурата за избор на ръководител, заместник-ръководител и определяне на секретари на българската делегация в Конгреса на местните и регионални власти бе проведена на първата среща на националната делегация. На онлайн заседанието, с  пълно мнозинство, бяха избрани ръководител на делегацията - кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев  и заместник-ръководител - кметът на община Каварна Елена Балтаджиева.

На срещата бе направено и разпределение на членовете на делегацията в трите Комисии на Конгреса - Комисия по мониторинг, Комисия по управление и Комисия по актуални въпроси.

За представители на делегацията са определени кметовете на общините  Сатовча, Казанлък,  Елена, Каварна,  Пловдив и Русе. Заместник-представители са кметовете на общините  Долни Чифлик, Венец, Панагюрище, Нова Загора, Созопол и Мирково.

Конгресът на местните и регионални власти съществува от 1994 година, като консултативен орган на Съвета на Европа. Съветът на Европа е най-старата политическа организация на страните в Европа. В организацията членуват 47 държави с 800 милиона души население. България е член на СЕ от 1992 година.

c