Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

След Covid-19 Димо от P.I.F. отпътува към музиката от светлина

На 45-годишна възраст този свят напусна и Димо Стоянов - вокалистът на една от най-обичаните български група P.I.F., съобщи bTV.

Негови близки разказаха, че Димо е бил настанен в столична болница с потвърдена коронавирусна зараза.

На 9 декември във „Фейсбук“ страницата на групата бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, заради критичното състояние на вокалиста.

Ден по-късно, от групата информираха, че е осигурен дарител, а състоянието му се е стабилизирало. Въпреки усилията на медиците, органите на Димо не са се справили с развитието на инфекцията.

P.I.F. бе създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. Пъвоначално музиканите творяха песни само английски език, а концертните изяви на състава бяха главо извън страната. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 г. издадоха и своя дебютен едноименен албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“.

Много колеги от страната и зад граница вече изразиха съболезнования към семейството на Димо и към покрусените членове на P.I.F..

Едно небе, и облаци, КРИЛЕ...

c