Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Парализираният Митко от Оброчище заминава за Сърбия за лечение със стволови клетки

34-годишният Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище ще пътува утре – 22 декември, за Нови Сад, Сърбия, където ще му бъде извършена трансплантация на стволови клетки. Това сподели той в социалната мрежа, като посочи, че не може да повярва, че всичко това се случва. Младият мъж написа, че днес са излезли и последните резултати и те показват, че трансплантацията е възможна.

Припомняме, че през 2014 година Митко получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Следва мигновена парализа и загуба на съзнание. Събужда се няколко дни по-късно в болница, парализиран и без спомени за случилото се. Интензивното му лечение продължава около месец, след което е настанен в рехабилитационен център, където прекарва около 7 месеца. За това време претърпява няколко операции. Успява да се раздвижи леко, но като цяло остава парализиран. При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние. Вече шест години младият мъж е прикован в леглото или в инвалидната количка.

Митко споделя, че в Нови Сад ще му бъдат извършени три процедури. Първата ще бъде на следващия ден след пристигането му – на 23 декември, и най-вероятно на Коледа той ще си е у дома. Посочва, че все още се събира сумата от 12 000 лева, необходима за 2 месеца рехабилитация. Младият мъж не може да каже колко пари са събрани, защото всичко се случва много бързо и няма кога да се преизчисли колко средства има по сметките. Надява се да е събрана около половината от сумата, включително и от благотворителните инициативи, които текат в момента.

Всеки, който има възможност и желае да помогне на Димитър Стоев, може да го направи чрез:

Paypal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=3UPE8HEELH4SA&Z3JncnB0=

Титуляр: Димитър Стоев

IBAN: BG67UNCR70001522263029

SWIFT: UNCRBGSF

Банка: Уникредит Булбанк.

c