Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Съветници отделят от заплатите си за семейство от Дебрене, останало без дом след пожар

Общинските съветници от Община Добричка ще отделят от месечните си възнаграждения, за да помогнат на семейство от село Дебрене, чийто дом е пострадал сериозно при пожар. На заседанието на Общинския съвет /ОбС/ бе решено Общината да осигури строителни материали втора употреба, но стана ясно, че тя не разполага с такива. Тогава по предложение на Димитър Стоилов бе гласувано съветниците да дарят средства според възможностите си.

В молба за помощ до ОбС от Сияна и Панайот Димитрови от село Дебрене става ясно, че пожарът в дома им възниква на 19 ноември т. г. Съпрузите не знаят каква е причината, по думите им според огнеборците е късо съединение. От пожара къщата е почти унищожена, останали са само стени, и то повредени. Домът на Димитрови е на два етажа. Огънят е унищожил всички мебели и документи. Покривът е много голям и стопаните се притесняват, че няма да могат да го възстановят.

От Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич издават документ, според който при пожара са изгорели 100 квадрата покривна конструкция, 20 квадрата дограма, 5 броя бяла, черна и компютърна техника, домашно имущество. Унищожени са нотариален акт за имота, две трудови книжки и диплома за завършено образование. Опушени са 200 квадрата стени. Като предполагаема причина за пожара се посочва строителна неизправност.

Снимката е илюстративна

c