Крими

Съдът в Добрич замени пробацията на осъден крадец със затвор

Окръжният съд в Добрич замени остатъка от наказание „пробация“, наложено на осъден за кражба, с ефективно лишаване от свобода за срок от 7 месеца и 19 дни, съобщиха от пресцентъра на съда.

Предложението за замяна на наказанието е направено от пробационния съвет в Добрич, след като мъжът спрял да изпълнява определените му мерки. 48-годишният П.М. бил осъден на 2 години пробация за кражба, извършена през ноември 2019 г. в добричкото село Добрево.

Наложени му били две пробационни мерки – „задължителна регистрация по настоящ адрес” с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител”. В продължение на 6 месеца мъжът редовно полагал задължителните подписи, след което допуснал 22 пропуска. Наред с това осъденият не спазвал графика за срещи с пробационен служител и пропуснал две от тях.

С осъдения били проведени разговори, наказан бил с „писмено предупреждение за предложение за замяна на пробацията с наказание лишаване от свобода“, бил призован с официално известие да даде обяснения за допуснатите нарушения, но не се отзовал. След анализ на данните по делото, Окръжният съд прецени, че без основателна причина 48- годишният е преустановил изпълнението на пробационните мерки, поради което замени наложеното му наказание „пробация“ с остатък от 1 година, 3 месеца и 9 дни с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца и 19 дни, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *