Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Репортерът на „Господарите“ Виктория Симеонова от Добрич с награда за журналистика

Репортерът на „Господарите“ Виктория Симеонова oт Добрич е отличена в категория „Журналист-надежда“ на деветия конкурс „Валя Крушкина – журналистика за хората“ 2020. Материалът, с който е номинирана, е „Бургаските общинари убеждавани да гласуват ЗА „Сараите на Доган“ да станат частен терен?“ 

Конкурсът се организира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ за девета поредна година. В тазгодишното му издание са били номинирани общо 106 материала на 52 журналисти, разделени в четири категории. Те са оценени от компетентно жури, в чиито състав влизат журналисти от различни медии. В категорията, в която е отличена Вики, са били номинирани общо 25 материала. Големият победител в тазгодишното издание на конкурса е Добромир Иванов от bTV за материала „Дишай!“.

Заради пандемията от COVID-19 за първи път тази година церемонията по награждаването на конкурса „Валя Крушкина“ не се състоя, а наградените ще получат грамотите си по куриер.

„Благодаря на най-страхотния екип Gospodari за подкрепата и затова, че независимо от всичко, продължаваме да се борим заедно!“ написа Вики в профила си във Facebook, в който сподели за наградата.

Това е поредно отличие за Виктория Симеонова тази година, след като по-рано този месец тя се нареди сред финалистите в първото издание на конкурса за зелена журналистика „Див кестен“, както и че е номинирана за наградите на Българския пациентски форум, резултатите от които се очаква да бъдат обявени през януари.

Виктория Симеонова е завършила Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич, бакалавър „Журналистика“ в Софийски университет „Свети Климент Охридски“, а тази година завърши с грамота за най-добра дипломна работа и своята магистратура по „Продуцентство и креативна индустрия“ в същия университет. В момента учи дигитален маркетинг в СофтУни и работи в сайта gospodari.com („Господари на Уеба“), както и в агенция за дигитален маркетинг. За известно време беше част и от екипа на ваканционно селище Албена като ръководител „Реклама и комуникации“, но мечтите й я върнаха обратно в столицата, където упорито продължава професионалното си развитие в медийната сфера.

На екипа на Про Нюз Добрич и на читателите Вики пожелава по-здрава, по-успешна и по-щастлива предстояща година и светли празници и се надява 2021 да е много по-позитивна за всички ни.

c