Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 падна от Хебър в напълно равностоен и много оспорван мач

Волейболистите на Добруджа 07 загубиха с 0:3 гейма от Хебър в Пазарджик мач от Суперлигата – първа осмица. Първият гейм бе напълно равностоен, с тактическо надиграване. Блокадата на Добруджа 07 сработи добри, тактически играта на гостите от Добрич бе правилно изградена спрямо качествата на играчите на Хебър. След поредица от изравнявания на резултата, всеки от двата тима можеше да се поздрави с успех. Добруджа 07 обаче допусна грешки в самия край на гейма и загуби с 24:26.

Домакините заиграха по-спокойно, след като спечелиха първия гейм, засилиха сервиса, а Добруджа 07 не можа да организира добре атаките си. В средата на гейма тимът на Хебър взе контрола на срещата в свои ръце и разликата набъбна на 5 точки. Втората част приключи с категоричното 25:18 за домакините.

Различна картина показа началото на третата част, когато с разнообразие в атаката Добруджа 07 поведе, а в средата на гейма разликата достигна 7 точки. Тя обаче започна да се топи, Хебър влезе в ритъм и успя да се наложи с 26:24.

Във временното класиране добричлии са на трето място с две победи и една загуба и с 6 точки, но с два мача по-малко от водача Хебър.

Снимка: Момчил Тодоров

c