Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Съветниците в Община Добричка ще гласуват на сесия днес разходите за чистота

Последното за 2020 година заседание ще проведе днес от 14.00 часа Общинският съвет на община Добричка. Ще бъде гласувана план-сметката за дейност „Чистота“ в размер на над 1 724 000 лева и определен размерът на таксата за битови отпадъци в общината за 2021 година.

Съветниците ще гласуват да бъде закрито Общинското социално предприятие „Помощ в дома и градината“, което действаше с финансиране от ОП „Развитие на човешките ресурси“ през последните две и половина години.

С проектно предложение “Основен ремонт на общинска сграда с предназначение – кметство и читалище село Одърци” ще кандидатства пред Проект “Красива България” Община Добричка. Очаква се днес Общинският съвет да даде принципно съгласие за кандидатстване.

Ще бъде разгледана докладна записка за удължаване с 6 месеца на изпълнението на дейностите по договора за „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Добричка“, сключен между общината и МТСП.

Местният парламент трябва да даде съгласие да се предвидят средства от бюджета за издръжката през следващите 6 месеца на пенсионерските клубове в населените места. През 2020 година са действали 55 клуба с 1282 членове. Аналогично е предложението за 6 младежки клуба в общината със 146 членове.

c