Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Само един общопрактикуващ лекар е помогнал на медиците в болницата в Добрич

Само един общопрактикуващ лекар е помогнал на колегите си от Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич в борбата срещу коронавируса.

В най-трудното време към екипа на лечебното заведение се е включил д-р Петър Димитров. След като се разболял, не се е върнал.

Но никой от колегите му от доболничната помощ не е откликнал на призива на д-р Виолина Милчева – началник на Спешното отделение. Тя самата е и общопрактикуващ лекар.

„Разговарях с няколко колеги от доболничната помощ, но те не искат да работят тук. А това са наши пациенти. Трудно е, защото един общопрактикуващ лекар е денонощно на разположение. Звънят ти постоянно. Но каква е спецификата на този кабинет, ще разберат, ако идват тук“, смята д-р Милкова.

„Не можеш да преглеждаш пациента през една миша дупка – да му вземеш книжката, без да го видиш. Такъв филм няма. Всички се страхуваме, не сме безсмъртни. Но, ако не искаш да работиш – стой си вкъщи. Останалите не са длъжни да поемат тежестта“, категорична е д-р Милкова. Казва, че такива случаи са единични, но, за жалост, ги има.

c