Водещи новини - дясно Добрич Общество

Общинските съветници ще актуализират бюджета на Добрич на последната за 2020 година сесия

Намаление с 584 000 лева на бюджета на Община град Добрич за 2020 година ще гласуват общинските съветници на днешната последна сесия на местния парламент. Заседанието започва в 9.00 часа. В дневния ред са включени 21 точки.

Ще бъде дискутирана план-сметката за разходите за чистотата на Добрич през 2021 година. Общо сметката по сметосъбирането и сметоизвозването, обезвреждането на битовите отпадъци в депа или други съоръжения и чистотата на териториите за обществено ползване е в размер на 17 262 316 лева. 

Общинският съвет на Добрич ще приеме нови промени в Правилника за дейността си. Те са свързани с извънредната епидемична обстановка в страната и провеждането на видеоконференции и възможността да се работи неприсъствено.

За създаването на нова социална услуга трябва да даде съгласие Общинският съвет. По проект 47 деца и възрастни от община Добрич ще могат да ползват „Асистентска подкрепа“. Услугата се въвежда от 1 януари 2021 година.

Общинският съвет на Добрич ще гласува на сесията на 18 декември предложението на Общината за минималните и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на територията на града. Те остават същите като миналогодишните. Цената на дневната тарифа за 1 км пробег е 0.75 лв, а на нощната тарифа е 0,85 лв. Максималните цени са 1.20 лв. дневна тарифа за километър пробег и 1.30 – за нощна.

Съветниците ще приемат календарен график за провеждане заседанията на Общински съвет – град Добрич, и на Постоянните комисии през 2021 година.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *