Добричка Общество

Община Добричка ще финансира младежките клубове през 2021 година

Решение за издръжка на младежките клубове в община Добричка през 2021 година взе днес на заседание Общинският съвет /ОбС/. От докладната записка на кмета Соня Георгиева става ясно, че те са разкрити по нейно предложение през настоящата година и с решение на ОбС от 2019-а. Клубовете са 6 – в селата Бенковски, Свобода, Стефан Караджа, Стожер, Фелдфебел Дянково и Царевец. В тях членуват 146 души на възраст от 18 до 35 години.

Клубовете функционират съгласно Правилника за организацията и дейността на младежките клубове на територията на община Добричка. Дейността им е тясно свързана със социалната интеграция и активното включване на младежите в мероприятия със социален, здравен и културен характер.

За финансиране на младежки клубове през 2021 година са постъпили заявления от седем населени места – Бенковски, Богдан, Свобода, Стефан Караджа, Стожер, Фелдфебел Дянково и Царевец. ОбС взе решение да бъдат финансирани за шест месеца през 2021 година от бюджета на Общината. За всеки клуб ще бъде поета половин бройка с месечно възнаграждение 1/ 2 от минималната работна заплата и допълнително трудово възнаграждение в размер на 0.6 процента за всяка година трудов стаж.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *