Генерал Тошево Образование

Земеделската гимназия в Ген. Тошево победи в конкурс за най-хубаво училище

Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево е победител в Националния конкурс „Моето училище е най-хубавото“, проведен под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Ради Илиев от IXa клас и неговите снимки бяха избрани между стотици ученици от I до XII клас от страната и чужбина.

Журито, избрало победителите е в състав проф. д-р Станислав Семерджиев – Ректор на НАТФИЗ и изпълнителен директор на Световната асоциация на филмовите и телевизионните висши училища, инж. Цветанка Апостолова – Директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, фоторепортерът Олег Попов – единственият българин, участвал в мениджърския екип на Агенция „Ройтерс“, както и д-р Адриана Любенова – Преподавател по иконопис в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Снимките на победителите ще бъдат включени в специално издаден календар за 2021 година на тема „Моето училище е най-хубаво“.

Припомняме, че Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево е първото училище в България, където чиновете са с ликовете на видни българи – творци, революционери, владетели, личности, свързани с историята на страната ни, както и карти на България през различни периоди. С тях са обзаведени кабинетите по Български и литература, История и География.

Идеята за неформалната обстановка в класните стаи е на директора на гимназията Кристияна Георгиева, която преподава по Български език и литература. „Мебелите са уникални. Децата не могат да учат само на чинове с два стола и да бъдат наредени в редичка един след друг. Те трябва да учат и на групи”, сподели за Про Нюз Добрич директорът. Тя даде пример, че като учител по БЕЛ винаги се е затруднявала при преподаването на възникването на Кръга „Мисъл” в българската литература. „За това поръчах ликовете на Яворов, Дебелянов и като се съединят става един кръг и децата се нареждат около него и така се преподава много по-добре”, обясни Георгиева.

Модерни технологии са въведени и в другите кабинети в учебното заведение.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *