Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Удължават срока на образователните игри в Добрич, свързани с Йордан Йовков

Поради наложените ограничения, които възпрепятстват нормалното реализиране на двете образователни мобилни игри "Среща с Йовков" и "По стъпките на Йовков", се удължава тяхното провеждане до 24 май 2021 година, съобщават от Дом-паметника в Добрич. От там молят участниците да записват личното и фамилното си име, а също имейл или телефон за връзка с тях.

Засега най-бързи и точни са:

  • bg-Niki I Elena - 6 мин. и 44 сек.
  • Станислав Венциславов Райков - 7 мин. и 41 сек.
  • Мартин - 8 мин. и 57 сек.

Припомняме, че за да се включите в играта „Среща с Йовков” е нужно да изтеглите безплатното приложение Аctionbound, след което да посетите музея, да разгледате експозицията и да сканирате QR кода на играта. Отговорите на всички въпроси са скрити в постоянната изложба „Йордан Йовков – мъдрият мълчаливец на българската литература“.

Втората игра има за цел малки и големи да опознаят добричките литературни маршрути. За да се включат в нея трябва да посетят Дом-паметника, да сканират специалния код и започнат своето пътуване в света на Йовков.

За Про Нюз Добрич главният уредник на Дом-паметника д-р Кремена Митева обясни, че втората игра може да се играе и в момента, тъй като изисква да се обикалят обекти на открито.

c