Водещи новини Здраве Общество

Седмичната ковид картина в област Добрич: 400 нови случая, 94-ма в болница и девет в тежко състояние

Общо 400 случая на COVID-19 са регистрирани през изминалата седмица, настанените в болнични заведения – от 07 до 13 декември, са 94. Това сочат данните от РЗИ и ОКЩ в Добрич

За периода от 07.12.2020г. до 13.12.2020г. в област Добрич са регистрирани и проучени общо 400 случая на COVID-19, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областен координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова. Тя уточни, че от общия брой случаи 17 са при медицински персонал – петима лекари, 6 медицински сестри, 5 друг персонал, 1 акушерка. В сферата на образованието през отчетния период са установени 11 учители, 1 помощник-възпитател, една медицинска сестра в детска ясла и трима ученици.

Във връзка с продължаващото наблюдение в сферата на социалните услуги са разпоредени противоепидемични мерки в Дом за стари хора в село Полковник Савово, община Тервел и Дом за медико-социални грижи в град Добрич.

През изминалата седмица от потвърдените 400 случая на заразени с коронавирус 94 лица са хоспитализирани, а 9 от тях са били настанени в Отделение по анестезия и интензивно лечение.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.