Водещи новини - дясно Добрич Здраве Образование Общество

Едва 6% от родителите в Добрич желаят децата им да ходят на детска градина до Нова година

6 процента от родителите в Добрич са заявили желание децата им да посещават детска градина или ясла за периода от 21 до 31 декември. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Общината в отговор на отправено запитване.

Крайният срок, в който родителите можеха да завят своето желание, изтече днес в 12 часа.

Общината набра предварителна информация във връзка с евентуална нова заповед на министъра на здравеопазването за отваряне на детски ясли и градини. При такава е необходимо технологично време за създаване на необходимата организация /зареждане с хранителни продукти, отопление на сградите, дезинфекция, осигуряване на персонал/, посочват от местната администрация.

Решението за удължаване или отмяна на въведените по-строги мерки в страната – до 21 декември, предстои да бъде взето на правителствено заседание в рамките на утрешния ден. До този момент експертите от Националния оперативен щаб и здравните организации са категорично против отпускане на настоящия частичен локдаун, докато бизнесът е на 180 градуса – за освобождаване на търговията и туризма за предстоящите празници.

Припомняме, че след обявяване на триседмичен частичен локдаун, министрите от кабинета и самият премиер обявиха датата 21 декември за крайна, след което – на база данните за разпространението на коронавируса в страната, сферата на бизнеса ще може “да поеме глътка въздух”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *