Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

80 процента от хората в Дома в Българево вече са излекувани от COVID-19

80 процента от настанените в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в каварненското село Българево вече са излекувани от коронавирус. Това съобщи за Про Нюз Добрич кметът на населеното място Георги Георгиев. По думите му хората от персонала са на 100 процента здрави.

В дома всичко е спокойно, подготвяме се Коледно-новогодишните празници, каза директорът на социалното заведение Зорница Белчева.

Припомняме, че в края на ноември в Дома избухна епидемичен взрив от COVID-19. С каронавирус бяха 97 от общо 116 домуващи и 11 души от персонала, който е общо 60 души. По предписание на Регионалната здравна инспекция те бяха поставени под карантина. Указано бе потребителите с отрицателни резултати да бъдат изолирани в отделна сграда с отделен персонал. За потребителите с положителни тестове бе осигурен персонал, който работеше на 7-дневни дежурства без напускане територията на социалното заведение.

Георги Георгиев съобщи още, че в Българево в момента няма заразени с COVID-19. Трима-четирима души, които са били контактни, са поставени под карантина.

Кадър: nova.bg

c